Nieuwbouw Brisk Amsterdam

Duurzaamheid

Duurzaam Wonen

Duurzaamheid betekent onder meer het zinvol omgaan met schaarse middelen, zoals energie. Zorg voor het milieu gaat daarbij hand in hand met kostenbesparing en comfort voor de toekomstige bewoners. Een aangenaam klimaat in je nieuwe woning staat hierbij centraal. De appartementen van BRISK in Amsterdam kennen een hoge milieu- en duurzaamheidsambitie. Ze voldoen allemaal aan de zogenaamde BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) en beschikken over een energielabel A+++.

WKO

De appartementen van BRISK zijn door Croonwolter&dros uitgerust met een collectief duurzaam energiesysteem; de WKO-(warmte-koudeopslag) installatie. De WKO-installatie zorgt voor verwarming en comfortkoeling
van je appartement én voor warm water uit de kraan. Daardoor heb je geen gasaansluiting en geen eigen traditionele cv-ketel in huis. In de woning is vloerverwarming met een enkele radiator. Hiermee kun je zowel verwarmen als koelen. Je woning wordt continu op een aangename temperatuur gehouden dankzij verkoelend grondwater in de zomer en natuurlijk verwarmd grondwater in de winter.

ZONNEPANELEN

Op de daken van de gebouwen zijn zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen zijn in gemeenschappelijk eigendom; de opgewekte energie wordt gebruikt voor de verwarming en warm water.

SEDUMDAKEN

Groene daken hebben veel voordelen. Ze hebben een isolerende werking, vertragen waterafvoer en slaan water tijdelijk op. Ook zorgen groene daken voor een verkoelend effect op de omgeving en vergroten ze de biodiversiteit. Uiteraard worden ook de daken van de 5 gebouwen van BRISK voorzien van sedum.

Duurzaamheid-Zonnepanelen-BRISK-Amsterdam

Duurzaamheid - Wespen - BRISK Amsterdam

GROEN BINNENHOF

De binnenhof is de plek waar de stad zich op de kleinste schaal op zijn groenst toont. Dit groen vervult verschillende functies als het gaat om duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan waterretentie: de beplanting vangt het water op en houdt het vast voor drogere perioden. Daarnaast draagt het groen bij aan het voorkomen van hittestress, een veel voorkomend probleem in steden. Duurzaamheid gaat ook om gezondheid, welzijn en je prettig voelen. Zo manifesteert de binnenhof zich als aangename plek waar je je buren leert kennen. Ook dat is prettig, een stukje sociale cohesie binnen de anonimiteit van de stad.

JOUW NIEUWBOUWWONING IS KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Een nieuwbouwwoning? Dat is wel zo makkelijk én kan behoorlijk schelen in de maandelijkse energielasten. Makkelijk omdat je bij de keuze voor nieuwbouw niet meer na hoeft te denken over de verduurzaming van je woning. Je woning heeft geen gasaansluiting en beschikt over de nieuwste installaties voor het verwarmen en het opwekken van elektriciteit. Hiermee kun je dus met een gerust hart vooruit. Deze maatregelen zorgen ook (bij normaal verbruik) voor een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte.

Duurzaamheid - Woningtype V09 - BRISK Amsterdam

EEN SLIMME INVESTERING

EEN SLIMME INVESTERING

Alle duurzame installaties en de meest nieuwe technieken zijn al bij de koopsom van een nieuwbouwwoning inbegrepen of in lease-vorm beschikbaar. Alles is vakkundig geïnstalleerd en helemaal compleet. Een nieuwbouwwoning kan daarom hoger geprijsd zijn dan een bestaande woning. Daarom krijg je voor de aankoop van een duurzame woning bij de meeste hypotheekverstrekkers extra leencapaciteit op je hypotheek en een rentekorting. Ook op de lange termijn is dit dus een slimme investering.